Prenumerera på tips och nyheter från Smartare Elektroniksystem

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webinarium om värdekedje-relaterade trender i Asien med fokus på Elektronikindustrin

9 oktober, 2020

Den 9 oktober kl. 09:00-10:00 så anordnar Business Sweden tillsammans med Svensk Elektronik och Innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem ett gratis webinarium om värdekedje-relaterade trender i Asien med fokus på elektronikindustrin.

Efter en lång tid av Kina-fokus och stabilitet så har de senaste åren bjudit på nya trender inom värdekedjor. Diversifiering av inköp och produktion från Kina har över tid gradvis drivits på av ökade kostnader. Betydligt nyare faktorer spelar nu in som har en accelererande effekt, ex. ökad protektionism och ökade krav på redundans i värdekedjorna för att kunna stå emot oväntade händelser som Corona-utbrottet. Samtidigt så har Sydostasien växt stadigt både som marknad för svenska bolag men även som inköps- och produktionshubb.

Webinariet kommer att ta upp aktuella trender, hur svenska företag kommer att påverkas av dessa och vika möjligheter som skapas. Webinariet kommer även att diskutera Sydostasiens framtida roll inom inköp och produktion.

Detaljer

Datum:
9 oktober, 2020
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Plats

Digitalt
Sverige

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på nyheter och uppdateringar från oss på Smartare Elektroniksystem. Vårt nyhetsbrev innehåller allt från tips på kommande event till nyheter från branschen.