Prenumerera på tips och nyheter från Smartare Elektroniksystem

Stora Elektronikdagen med SUMMIT

Moderator för dagen var härliga Maria Berghäll som med stor energi och entusiasm ledde dagen. Halvledarbristen stod i centrum och det varvades presentationer från företag med Mentimeter frågor som skapade ett engagemang bland åhörarna. Ola Boström från Veoneer och Marcus Hasselblad från Gapwaves var på plats och presenterade. Resten av företagen Silex Microsystems, ST Microelectronics, RISE och AlixLabs körde sina presentationer digitalt.

[Bild: Ola Boström från Veoneer presenterar]

[Bild: Marcus Hasselblad från Gapwaves presenterar]

11 projekt från Smartare elektroniksystem presenterade sina projekt. Menti omröstningar används flitigt under dagen för interaktion med deltagarna både i lokalen och bakom ZOOM skärmen. Åhörarnas pris för bästa projektpresentation gick till Universitetet i Lund för projektet ”Non-invasive medical imaging system with optical contrast and ultrasonic resolution” som belönas med att få ställa ut i Smartare elektroniksystems monter ECS-mässan i Kista våren 2022.

Sista presentationsblocket för dagen var omvärldsbevakning där IDEA, EPoSS, VDI/VDE och Näringsdepartementet presenterade.

Dagen avslutades med strategi-diskussion inför uppdateringen av den svenska elektronik agendan där strategin kring bl.a. grön elektronik och kartläggningen av programmets olika spetsområdens utveckling inom såväl vetenskapliga publikationer som svenska nya patentansökningar under 2013-2019 utgjorde underlag för den interaktiva frågestunden med deltagarna i publiken. Arbetet med uppdateringen av den strategiska forsknings- och innovations agendan för Smartare elektroniksystem fram till 2030 påbörjas i höst. Vill du själv vara med i arbetet eller om du har tips på vem som borde vara med, hör av dig till oss här: [email protected]

En trevlig dag med mycket givande diskussioner.

Tack till alla som deltog!

[Bild: Smartare elektroniksystems programchef Magnus Svensson med moderator Maria Berghäll]

Presentationerna hittar du här

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på nyheter och uppdateringar från oss på Smartare Elektroniksystem. Vårt nyhetsbrev innehåller allt från tips på kommande event till nyheter från branschen.