Prenumerera på tips och nyheter från Smartare Elektroniksystem

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Utlysning – Hållbar cirkulär utveckling och tillverkning av hälso- och sjukvårdsprodukter och deras kvantitativa miljökonsekvensbedömning

8 november, 2023

Framtidens hållbarhetskrav håller på att tas fram inom EU för tillverkning av hälso- och sjukvårdsprodukter.

Vill ni vara med och påverka så är ni kanske intresserad av att komma i kontakt med andra aktörer som har samma intresse och som funderar på att bilda ett konsortium för att ansöka till denna EU ansökan,   Hållbar cirkulär utveckling och tillverkning av hälso- och sjukvårdsprodukter och deras kvantitativa miljökonsekvensbedömning som är den översatta titeln på utlysning inom Programmet Horizon Europe Framework Programme (HORIZON), Call Innovative Health Initiative JU Call 4 (HORIZON-JU-IHI-2023-04-two-stage)

Funding & tenders (europa.eu)

Området är brett, men specificeras tydligt i länken ovan, men det som efterfrågas är bla

  • Nya processintensifierade tillverkningsmetoder enligt principer för säker och hållbar design (SSbD) med mål som t.ex ersättning av potentiellt skadliga ämnen, energieffektivisering, reducerad vattenanvändning, nya råvarukällor än fossila källor etc.
  • Minskat CO2-avtryck
  • En processdesign som kvantifieras i standardiserade bedömningssystem innefattande så många influensfaktorer som möjligt för att beskriva en enskild läkemedelsprodukts fulla miljöpåverkan.
  • En harmonisering av bedömningssystem inom hälso- och sjukvårdsindustrin som införlivas i europeiska miljöriktlinjer och standarder och anpassas till befintliga standarder utanför EG:s tillämpningsområden.

Ansökan är i två steg med en första deadline den 08 november 2023 och en andra deadline 23 april 2024.

Vinnova har blivit kontaktad av flera aktörer som skulle vara intresserade av att bilda ett konsortium för att adressera denna utmaning och Vinnova har erbjudit sig att förmedla kontakten till de andra intressenterna. Vinnova har även kontakt med sin motsvarighet i andraländer som även de kan ha intressanta kontakter att förmedla vidare. Om ni är intresserad av att komma i kontakt med övriga som visat intresse för att försöka få ihop ett konsortium kan ni kontakta, Caroline Ekstrand [email protected], så förmedlar hon er kontakt vidare.

Det kan även finnas möjligheter att ansöka om pengar för att delta i det andra steget att få ihop en ansökan, med deadline 23 april 2024, som då kan nås via denna länk Förberedelseprojekt inför internationell ansökan inom hälsa och mat | Vinnova

 

Detaljer

Datum:
8 november, 2023
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på nyheter och uppdateringar från oss på Smartare Elektroniksystem. Vårt nyhetsbrev innehåller allt från tips på kommande event till nyheter från branschen.