Utlysningar

Det strategiska innovationsprogrammet Smartare Elektroniksystem genomför årligen två utlysningar. En större för forsknings- och innovationsprojekt och en mindre för genomförbarhetsstudier.

Generellt sett gäller att:

En utlysning för FoI-projekt som stängde den 13 mars. Totalt kom det in 47 ansökningar om bidrag för projekt som totalt omfattar över 270 miljoner kronor. Företag, universitet och forskningsinstitut som står bakom ansökningarna söker bidrag om totalt 131 miljoner kronor i programmet Smartare Elektroniksystem. Budget för bidrag i utlysningen är 45 miljoner kronor. Mer information finns här.

En utlysning för genomförbarhetsstudier öppnar 14 juni och stänger 6 september.

På denna sida hittar du hitta mer information om öppna och kommande utlysningar. I menyn finns information om tidigare utlysningar.

Till utlysningen för genomförbarhetsstudier som stängde 24 augusti inkom 38 projektförslag som tillsammans sökte 8,9 Mkr i bidrag.

I höstens (mindre) utlysning för genomförbarhetsstudier beviljades 14 projekt ett sammanlagt bidrag på 4,2 Mkr. Det innebär att nästan hälften av ansökningarna beviljas (29 ansökningar inkom).

Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev, så missar du inte kommande utlysning.